Traditioneel diephuis

Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen met eenvoudige witbepleisterde lijstgevel, resulterend van verbouwing van trapgevel uit de eerste helft van de 17de eeuw, volgens bouwaanvraag te situeren in 1889.

Op de oude kern wijzen nog de muurankers en voornamelijk de beschilderde (zandstenen) rondboogdeur met geprofileerd beloop, uitlopend op ezelsoren en voorts gemarkeerd door diamantkopimposten en dito sluitsteen; rechthoekig bovenlicht met afgeschuinde dagkant onder een verweerde waterlijst. Voorts rechthoekige vensters met lekdrempels.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek