Traditioneel breedhuis

Breedhuis van drie/vijf traveeën en twee verdiepingen onder zadeldak (mechanische pannen), in kern dagtekenend uit de eerste helft van de 17de eeuw. Gecementeerde en verankerde trapgevel (tien treden) uitlopend op overhoeks topstuk, waarvan nog de aanzet rest.

Begane grond van vijf traveeën bewaart de waterlijsten van de gekoppelde vensters; wordt heden herbouwd, blijkbaar met behoud van een aantal stijlen met kwarthol geprofileerde dagkanten.

Bovenverdieping met slechts drie traveeën; rechthoekige vensters met lekdrempels, 19de-eeuwse aanpassingen van kruiskozijnen. Onderste topgeleding met dubbel rondboogvormig middenluik tussen kleine rechthoekige zijvensters; ten slotte rechthoekig luikgat en steigergat onder de aanzet van het topstuk.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek