Huis de drij Monnieken en Sinte Anna

Tekst van De drij Monnieken en Sinte Anna (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4585)

Eertijds dubbele trapgevel, "de drij Monnieken" en "Sinte Anna", van respectievelijk drie en twee traveeën en drie verdiepingen, uit de eerste helft van de 17de eeuw. Heden enkel nog trapgevel links bewaard (acht treden + topstuk) onder zadeldak (Vlaamse pannen); rechts werd de top verbouwd voor pseudo-mansardedak met dakkapellen (tweede kwart van de 20ste eeuw).

Gecementeerde en aangepaste gevels, doch met behouden muurankers. Rechthoekige vensters met lekdrempels; 19de-eeuwse aanpassingen van de oorspronkelijke kruiskozijnen. Twee rondboogvormige middenluiken geflankeerd door kleine rechthoekige muuropeningen in behouden trapgevel.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek