Neoclassicistisch burgerhuis

Tekst van Neoclassicistisch burgerhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4583)

Neoclassicistisch breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen). Eenvoudige lijstgevel waarvan indeling wordt overgenomen in het aanleunende pand (nummer 40) met gering hoogteverschil; laatstgenoemde pand met tot winkelpui verbouwde begane grond; verder ook vernieuwde daklijst.

Bovenvensters met afgeronde hoeken in gelede omlijsting, voorzien van een ijzeren leuning. In nummer 38: oorspronkelijke gevelbekroning: architraaf met verscheidene fasciae en kroonlijst op modillons met dropmotief, waartussen het fries uitgewerkt werd met panelen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek