Geheel van drie neoclassicistische burgerhuizen

Tekst van Geheel van drie neoclassicistische burgerhuizen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4582)

Enkelhuis met eenvoudige neoclassicistische lijstgevel met drie traveeën en drie en een halve bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat: pannen). Begane grond onder brede puilijst, verlevendigd met imitatiebanden, uitstralend boven de muuropeningen. Bovenvensters in rechthoekige geprofileerde omlijsting met lekdrempel op kordons.

Middentravee van de bel-etage verwerkt tot deurvenster, voorzien van balkon met smeedijzeren leuning en verder gemarkeerd door gestrekte waterlijst op consoles. Kroonlijst met tandlijst op klossen. Smeedijzeren rechthoekige deur met bovenlicht.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek