Neoclassicistisch winkelhuis met traditionele kern

Tekst van Neoclassicistisch winkelhuis met traditionele kern (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4573)

Hoekhuis van vier bouwlagen en met schuin geplaatste hoektravee onder afgesnuit zadeldak (Vlaamse pannen).

Deels bepleisterde, deels beschilderde bakstenen lijstgevels met voornamelijk 19de-eeuws voorkomen (vierde verdieping toegevoegd in 1855), echter wel met recenter aangepaste benedenverdieping: rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels; bewerkte houten puilijst; enkele gietijzeren leuningen; kroonlijst op klossen.

Zijgevel Huikstraat: sierlijke gevelankers duiden jaartal "1621" aan; oude kern wordt verder nog aangegeven door overblijfselen van zandstenen vensteromlijstingen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek