Gekoppelde neoclassicistische winkelhuizen

Tekst van Gekoppelde neoclassicistische winkelhuizen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4572)

Woon- en winkelhuis van vijf traveeën en drie en een halve verdieping onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), waarvoor bouwtoelating van 1855. Lijstgevel met dubbele, houten winkelpui van het "klassieke" type.

Bepleisterde en beschilderde bovenbouw afgelijnd door hoekpilasters met verdiepte schachten en op sokkels; laatstgenoemde vangen telkens de doorgetrokken lijsten en onderdorpels op. Rechthoekige vensters met afgeronde hoeken in geprofileerde omlijsting. Spiegels op de borstwering van de derde bouwlaag.

Bekronende gekorniste kroonlijst met tandlijst op klossen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek