Burgerhuis in Louis-Philippestijl

Tekst van Burgerhuis in Louis-Philippestijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4566)

Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen waarvoor bouwtoelating van 1856. Eertijds bepleisterde en beschilderde lijstgevel, heden gecementeerd en vereenvoudigd op arduinen plint met spiegels.

Horizontaal gemarkeerd door gekorniste puilijst met tandlijst en door de doorgetrokken en gekorniste onderdorpels van de derde verdieping. Middentravee geaccentueerd door balkon op zware, bewerkte consoles: geajoureerde leuning tussen postamenten waarop Corinthische zuilen met bewerkte schachten, bekroond door een hoofdgestel. Rechthoekige vensters (deels verlaagd), op de hoofdverdieping voorzien van gietijzeren leuningen.

Gekorniste kroonlijst met tandlijst, klossen en modillons ter hoogte van het risaliet. Eenvoudige rondboogvormige deur.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek