Rijhuis

Tekst van Rijhuis in Louis-Philippestijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4537)

Rijhuis met bepleisterde lijstgevel van drie traveeën en vier bouwlagen (nok parallel aan de straat), te dateren circa 1860. Rechthoekige bovenvensters met afgeronde hoeken in bandomlijsting met smal holrond profiel aan dagkant; decoratieve sleutel met bloementrosjes en onderling verbonden lekdrempels op tweede en derde bouwlaag, laatstgenoemde met plastische bandversiering op de borstwering. Een klassiek entablement als bekroning: gelede architraaf, fries met casementen afgewisseld met bewerkte modillons als steun voor de kroonlijst. Zeer recente winkelpui.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek