Winkel

Tekst van Gekoppelde neoclassicistische winkelhuizen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4535)

Enkelhuis met bepleisterde lijstgevel van vier traveeën en vier bouwlagen Onder zadeldak (Vlaamse pannen), te dateren 1861: vermoedelijk naar ontwerp van architect Henry Van Cuyck. Begane grond met steekboogvormige vensters en deur in brede vlakke omlijsting met diamantkopsleutel tussen ingediepte penanten. Platte belijnende puilijst. Eveneens steekboogvormige bovenvensters met gestrekte uiteinden, in geriemde omlijsting met oren; op de hoofdverdieping: deurvensters met gietijzeren leuning; individuele lekdrempels op consooltjes op de derde bouwlaag; een doorlopende lekdrempel op de vierde. Fries met casementen en kroonlijst op klossen en tandlijst.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1861, Modern Archief 20.112, dossier 105.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek