Laatclassicistisch rijhuis met winkelpui

Tekst van Laatclassicistisch burgerhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4509)

Breedhuis van zes traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (leien) met uitzicht uit het eerste kwart van de 19de eeuw (oudere kern?).

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel. Begane grond met dubbele houten winkelpui uit 1873, sierlijk bewerkt en afgelijnd met brede puilijst op modillons.

Gekoppelde rechthoekige boven vensters met gietijzeren leuningen op doorlopende lekdrempels. Eenvoudige daklijst met holrond profiel, samen met kordon tussen bovenverdieping en puilijst fungerend als horizontaliserend element.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek