Hoekhuis met traditionele kern

Tekst van Hoekhuis met traditionele kern (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4498)

Hoekhuis met drie verdiepingen onder pseudo-mansardedak met dakkapellen, toegevoegd volgens bouwdossier uit 1889 naar ontwerp van architect J. Philippart.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevels met 19de-eeuws aspect. Oude traditionele kern verraden door gevelankers van de tweede bouwlaag en door het kwartholprofiel van de rechthoekige gekoppelde vensteromlijstingen van de voorgevel.

Brede kroonlijst met tandlijst en klossen. Begane grond gereconstrueerd: bak- en zandstenen parement met kruiskozijnen voor het gevelfront geplaatst. Zijgevel Leeuwenstraat met gebogen en geknikte gevellijn.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek