Herenhuis met rococopoort

Dubbelhuis van zes traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Bakstenen lijstgevel met gebruik van blauwe hardsteen, circa 1750 te dateren (of neo?).

Rustige gevelordonnantie. Rechthoekige vensters in geprofileerde arduinen omlijsting onder ontlastingsboog. Gevelbekroning door middel van eenvoudig geprofileerde natuurstenen daklijst.

Rondboogdeur in geprofileerde omlijsting met rocaillesluitsteen, imposten en neuten: gebogen waterlijst met gestrekte uiteinden: hierboven: ongewoon rechthoekig bovenlicht in gesculpteerde omlijsting, waarin opschrift 'Arbeid adelt'.

Zesde (rechtse) travee blijkbaar latere aanbouw zonder vensteromlijstingen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek