Traditioneel breedhuis

Breedhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Bak- en zandstenen lijstgevel in traditionele stijl, uit de tweede helft van de 16de eeuw of de eerste helft van de 17de eeuw.

Rechthoekige vensters, op de begane grond in latere arduinen omlijsting; op de bovenverdieping, in zandstenen omlijsting met kwarthol beloop en voorzien van lekdrempels uit de 19de eeuw. Dichtgemetselde steigergaten onder natuurstenen daklijst met kwartholprofiel. Twee dakkapellen met tuitgevel onder zadeldekje; rechthoekig luik met latei op consooltjes; oculus en steigergat.

Spiegelboogvormige deuromlijsting onder gebogen waterlijst met gestrekte uiteinden, in neorococostijl (19de eeuw).

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek