Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Tekst van Winkelhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4473)

Enkelhuis van twee traveeën, vier bouwlagen en zadeldak (mechanische pannen; nok parallel aan de straat). Bepleisterde en beschilderde neoclassicistische lijstgevel op arduinen plint waarvoor bouwaanvraag uit 1877 naar ontwerp van J. Le Roij voor P.W. Delang-Van Tongeren.

Begane grond van drie traveeën versierd met imitatiebanden en belijnende puilijst; rechthoekige bovenvensters in bandomlijsting op onderling verbonden lekdrempels: de borstweringen zijn verrijkt met paneelwerk, de penanten met kordons.

Als gevelbeëindiging: kroonlijst met tandlijst op bewerkte consoles afgewisseld met panelen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek