Rococo burgerhuis

Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (leien). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel van het enkelhuistype, gebracht in rococo-stijl van circa 1750.

Linker travee behandeld als vooruitspringend risaliet in spiegelboogomlijsting en bekroond door een sterk geprofileerde, rondboogvormige kroonlijst op gegroefde consoles; markante spiegelboogvormige poortomlijsting met sterk geprofileerd beloop, voorzien van bewerkte sleutel, imposten en neuten; zwikken met loof- en rankwerk; licht gebogen waterlijst waarop sierlijk gesmede leuning van balkonvenster rust, laatstgenoemde eveneens in een sterk geprofileerde schouderboogomlijsting met schelpvormige sluitsteen; halfrond attiekvenster met waaier.

Verder rechthoekige vensters, volledig gevat in riemomlijsting. Geleed kordon onder gekorniste kroonlijst. Storend verbouwde benedenverdieping: brede garagepoort.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek