De Kevie

Eertijds genaamd de Kevie (1581). Traditioneel diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 16de eeuw.

Gecementeerde trapgevel (zes treden + overhoeks topstuk) met behouden muurankers, onder meer loodrecht-vormige. Rechthoekige vensters met lekdrempels, 19de-eeuwse verbouwingen van de oorspronkelijke kruiskozijnen.

Behouden, doch verweerde waterlijsten in de top. Rechthoekig middenluik met latei op karbeeltjes tussen smalle zijluiken. Balkgat boven hoogste luikgat.

Verbouwde benedenverdieping waarvan de hoogte waarschijnlijk wijst op oorspronkelijke insteekverdieping.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek