De gulden Bock

Eertijds genaamd de gulden Bock (1534), zie figuratieve gevelsteen. Traditioneel diephuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Zandstenen trapgevel (dertien treden + topstuk), 1591 gedateerd op gevelsteen (recent of herkapt?), voorzien van muurankers met gekrulde spie. Rechthoekige vensters, verbouwde kruiskozijnen, in de 19de eeuw voorzien van arduinen latei en lekdrempel.

Onderste topgeleding eertijds geopend door middel van drie kruiskozijnen, geflankeerd door kloosterkozijnen; heden vrijwel helemaal gedicht met baksteenmetselwerk. Tweede topgeleding met rondboogluik tussen kloosterkozijnen (gedichte bovenlichtjes) en ten slotte een gedicht rechthoekig luikgat. Sterk verbouwde begane grond met winkelpuien.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek