Traditioneel diephuis

Opgeknapt rijhuisje in traditionele stijl van twee traveeën en twee verdiepingen heden onder plat dak, in kern opklimmend van de tweede helft van de 16de eeuw tot eerste helft van de 17de eeuw. Bak- en zandstenen trapgevel (zeven treden + topstuk) met bewaarde krulankers.

Op de tweede bouwlaag aangepaste kruiskozijnen met lekdrempels en sporen van wigvormig ontlastingssysteem; heden zijn de vensters verlaagd en een licht getoogde strekse laag werd ingebouwd. Tweeledige top gemarkeerd door waterlijsten, voorzien van een drielicht (rondboogvormig middenvenster met sleutel en imposten), een vierkant luik en een steigergat in bovenste geleding en een overhoeks topstuk als bekroning.

Vernieuwde pui met relatieve reminiscentie aan de vroegere insteek.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek