Tekst van Winkelhuis in second-empirestijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4426)

Burgerhuis in second-empirestijl, vier traveeën, vier bouwlagen en zadeldak (mechanische pannen; nok parallel aan de straat), in 1870 gebouwd naar ontwerp van architect Leclef.

Bepleisterde, witgeschilderde bovenbouw met rechthoekige muuropeningen voorzien van smalle ijzeren leuningen op doorlopende lekdrempels, met kordon op tweede en derde bouwlaag; geriemde stuc-omlijsting met oren verrijkt met cartouche-, respectievelijk schelpvormige sleutels in loofwerk; gekorniste druiplijsten boven de vensters van de hoofdverdieping. Gevelbekroning door middel van eenvoudig entablement en kroonlijst op klossen en caissons.

Vernieuwde begane grond.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek