Traditioneel diephuis

Hoekhuis van drie verdiepingen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), opklimmend tot de 17de eeuw.

Voorgevel: puntgevel zonder aandak, van twee traveeën; bepleisterd en met behouden muurankers. Rechthoekige vensters met lekdrempels (19de eeuw); sporen van kwarthol geprofileerde neggen. Begane grond verbouwd in 1902 naar ontwerp van architect Jos. Vermeulen: houten winkelpui van het "klassieke" type toegevoegd, evenals afgeschuinde hoek die op de verdieping uitkraagt op console.

Zijgevel: eveneens bepleisterd en met muurankers, echter met behouden kruis- en bolkozijnen, laatstgenoemde mogelijk wijzend op insteekverdieping.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek