Monument

Tekst van Gedenkkruis voor adjudant Charles Dresse (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/44154)

Natuurstenen monument in de vorm van een obelisk met bekronende calvarie, op massieve, vierzijdige sokkel met opschriften, midden graspleintje; laatst genoemde afgezet met muurtje, voorzien van hoek- en hekpostamenten met bolbekroning; gietijzeren toegangshek. Getekend E. DESHAYES-ARCHITECTE-Liège en E. LIBOIS-PIERRE DE TAILLE-Liège en geïnspireerd op Bretoense calvaries. Monument ter nagedachtenis aan Charles Dresse, zie opschrift: "In Memoriam Charles Dresse né à Liège le 23-1-1897, tombé à l'ennemi le 28 sept. 1918. Volontaire de 1914. Adjudant au 9 e de ligne. R.I.P.".

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine