De Wildeman

Diephuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder afgesnuit zadeldak (Vlaamse pannen), essentieel uit de eerste helft van de 17de eeuw daterend. Wit natuurstenen parement met muurankers, horizontaal gemarkeerd door doorlopende, geprofileerde lekdrempels. Gekoppelde rechthoekige vensters; kwartholle neggen en arduinen latei, laatstgenoemde 19de-eeuwse verbouwing.

Vierde bouwlaag betekent de resterende aanzet en onderste geleding van een in- en uitgezwenkte geveltop in barokstijl, afgezet met voluten. Benedenverdieping aangepast in het eerste kwart van de 19de eeuw en voorzien van een basement en een laatclassicistisch poortomlijsting van blauwe hardsteen, rechthoekig en licht geprofileerd; ingeschreven in vlakke omlijsting met sleutel, imposten en neuten, die onder de imposten verhoogd is met panelen; bekroond door gestrekte waterlijst, gestut door lange, gegroefde consoles. Benedenvensters in late 19de eeuw voorzien van rolluikkasten.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek