Winkelhuis

Tekst van Winkelhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4397)

Breedhuis met bepleisterde lijstgevel, drie traveeën en vier bouwlagen onder pseudo-mansardedak (kunstleien) waarin een houten dakkapel: gedateerd 1882 op de fries onder de kroonlijst. Oorspronkelijke winkelpui met puilijst op dubbele consoles, waarboven doorlopend balkon met gietijzeren leuning. Rechthoekige vensters in geprofileerde omlijsting, met oren op de tweede bouwlaag, en originele vierkante sluitstenen; vensters in plattebandenomlijsting met eenvoudig paneelwerk onder de lekdrempels op de hoogste verdieping. Bekronend hoofdgestel, de gekorniste kroonlijst op klossen en tandlijst.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek