Bank of London & South America Ltd

Tekst van Bank of London & South America Ltd (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4396)

Enkelhuis van drie bouwlagen met lijstgevel, opgetrokken in art-décostijl van circa 1925. Begane grond van drie traveeën met getraliede vensters en deur. Bovenbouw van vier traveeën, verticaal gemarkeerd door gegroefde kapiteelloze halfzuilen in kolossale orde; rechthoekige vensters met vooruitspringende borstwering versierd met rozetten op de derde bouwlaag; de vensters van de vierde zijn gedeeltelijk met bloemenband omlijst en bovenaan verrijkt met golvende gordijnimitatie. Daklijst verhoogd met grillige spiegelboog die om een wapenschild loopt met leeuw, eenhoorn en devies "Dieu et mon roi" geflankeerd door de letters BL en SA (= Bank of London end South America).

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek