Tekst van Burgerhuis in Louis-Philippestijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4385)

Enkelhuis van drie traveeën en drie verdiepingen onder plat dak uit het derde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde lijstgevel op arduinen plint met keldervensters, uitgewerkt in second-empirestijl. Bouwlagen gemarkeerd door gekorniste kroonlijsten met tandlijst, gestut door bewerkte consoles, van waaruit ordonnerende driekwartzuiltjes vertrekken. Gekoppelde rechthoekige vensters met afgeronde hoeken in licht geprofileerde omlijsting, op de bovenverdieping voorzien van decoratieve sleutels. Borstweringen bewerkt en deels geajoureerd tussen vooruitspringende postamenten. Oorspronkelijke houten deur, voorzien van paneelwerk met neogotische inslag, boven rechte stoep van enkele treden.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek