Stadswoning

Diephuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (Vlaamse pannen) met klein dakkapelletje, in kern daterend uit de tweede helft van de 16de eeuw, doch later verbouwd. Voorgevel: bepleisterde en beschilderde lijstgevel, afgelijnd door een eenvoudige kroonlijst met kordonversiering. Rechthoekige vensters met lekdrempels. Puilijst met behouden verkropping boven de deur, overeenstemmend met een verbouwing van 1812. Begane grond voorzien van winkelpui met aangepaste indeling. Achtergevel aan Kleine Goddaert: gecementeerde. achteroverhellende trapgevel (zes treden), uitlopend op overhoeks topstuk, vrij intact bewaard in zijn 16de-eeuwse toestand. Muurankers. Benedenverdieping met drie gekoppelde muuropeningen met kwartholle neggen. Overstek op rondboogfries, geschraagd door verankerde karbeeltjes. Rechthoekige vensters met lekdrempels (verbouwde kruiskozijnen). Tweeledige top met rechthoekige luikgaten.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1812, Modern Archief 516/1.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek