Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Tekst van Winkelhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4369)

Breedhuis van twee traveeën en vier verdiepingen onder zadeldak met bouwtoelating van 1883 naar ontwerptekening van architect Eugène Dieltiëns in opdracht van Eug. Oberst.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel in neoclassicistische stijl. Op de bel-etage, rechthoekige vensters in geprofileerde omlijstingen, verbonden door doorlopend balkon met ijzeren leuning; bekronend entablement met brede platte kroonlijst en fries met rozetten.

Soort van kolossale hoekpilasters op overige bovenverdieping; drielichten met deelpilasters in verdiepte nis. Kroonlijst met tandlijst en klossen. Verbouwde begane grond .

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers 1883#1077.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek