Parochiekerk Sint-Niklaas

Classicistisch gebouw, heropgericht in de tweede helft van de 18de eeuw, tezelfdertijd als de pastorie, met gebruik van oude elementen: oosttravee van de beuk en het koor van zandsteen en kwartsiet.

Aan de westzijde, kleine klokkentoren van bak- en zandsteen, geflankeerd door traptorentjes; chronogram boven het portaal: "PopVLe eCCe tanDeM resVrgo" (1760).

Een beuk van vier traveeën, overkluisd met een gelambriseerd gewelf voorzien van steekkappen; klein vierkant koor aanleunend tegen de pastorie en overdekt met kruisgewelven, waarschijnlijk nog van romaanse oorsprong.

Mobilair. Barokschilderijen op de drie altaren (18de eeuw). Beelden: links in de beuk, laatgotische Sint-Elooi (circa 1500), in het koor, Sint-Niklaas en Sint-Hubertus en rechts in de beuk Sint-Sebastiaan (volkskunst van de 17de en 18de eeuw);

Louis XV-houtwerk in het koor.