Traditioneel hoekhuis

Hoekhuis van vier en drie traveeën en vier verdiepingen onder afgesnuit zadeldak (nok parallel aan Handschoenmarkt), essentieel uit de tweede helft van de 16de eeuw daterend.

Lijstgevels met wit natuurstenen parementen in traditionele stijl: de bakstenen vierde verdieping betreft verbouwing van 1815, waarbij de oorspronkelijke trapgevel langs de Maalderijstraat verwijderd werd.

Oorspronkelijke kruiskozijnen enkel op derde verdieping van gevel langs Maalderijstraat behouden, zij het vrijwel volledig gedicht. Overigens verbouwde kruiskozijnen, met toegevoegde arduinen latei en lekdrempel, soms met ontlastingsbogen, soms verplaatst; vensters van de benedenverdieping gevat in arduinen omlijsting eveneens uit de eerst helft van de 19de eeuw: recentere spitsbogen-roedeverdeling.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1815#k561/2.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek