Parochiekerk Sint-Amor

Van de gotische kerk uit de 16de eeuw resten volgende delen: het een travee diep koor met vijfzijdige sluiting versterkt door Brabantse steunberen (zie Hoeleden), de noordkruisarm, de beuk van vijf traveeën op zuilen, afgedekt met een vlakke, houten zoldering en de noordzijbeuk waarvan de ijzerzandstenen sokkel in breuksteenverband wellicht ouder is (13de eeuw ?).

De zuidzijbeuk werd in 1840 herbouwd (gevelsteen met bouwopschrift); overige gedeelten, toren en absidiolen inbegrepen, dateren van de ingrijpende restauratie door Pierre Langerock in 1908.

Mobilair. Schilderij met Marteling van Heilige Petrus (17de eeuw). Gotische Calvarie (16de eeuw).

Meubilair uit de 18de eeuw. Gotische doopvont (16de eeuw?).