Jongensschool 4

Stadsscholen, zie ook Keistraat nummer 11. Neoclassicistische bepleisterde en beschilderde lijstgevel van elf traveeën en twee verdiepingen onder plat dak, uit tweede helft 19de eeuw. Horizontale accenten door geprofileerde arduinen plint, sterk vooruitspringende en gekorniste puilijst en eenvoudige kroonlijst. Licht vooruitspringend middenrisaliet van drie traveeën, gemarkeerd door poort in riemomlijsting en deurvensters op de verdiepingen links en rechts van het risaliet zijn de vensters gekoppeld door pilasters, geblokt op de begane grond en met verdiepte schachten op de verdieping. Voorts rechthoekige vensters in kwartholle omlijsting en met arduinen lekdrempels.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek