Stadswoning

Tekst van Neoclassicistisch winkelhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4316)

Breedhuis met twee traveeën, drie bouwlagen en zadeldak (Vlaamse pannen), uit het derde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel. Lekdrempels over de volledige gevelbreedte onderlijnd door kordons als belijning van de bouwlagen. Rechthoekige vensters met afgeronde hoeken in riemomlijsting versierd met breed uitgewerkte sleutel voornamelijk op de tweede bouwlaag; op laatstgenoemde ook fraaie gietijzeren leuningen. Eenvoudige kroonlijst op klossen. Recent aangepaste begane grond met plint in faience.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek