Twee winkels

Tekst van Gekoppelde winkelhuizen in art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4312)

Breedhuis van vier traveeën van ongelijke breedte en vier bouwlagen, onder zadeldak (pannen). Lijstgevel met natuurstenen parement in art-nouveaustijl uit het eerste kwart van de 20ste eeuw (bouwaanvraag van 1902 licht gewijzigd uitgevoerd). Begane grond met hoge houten winkelpuien. Steekboogvensters met lekdrempels, laatstgenoemde met diepe watergleuf. Hoofdverdieping gemarkeerd door hoefijzeromlijstingen met art-nouveau-ornamenten voor de middelste vensters: de zijvensters vertonen een latei op consoles, ontlast door een spitsboog met blind timpaan. Klassieke gevelbekroning, door middel van houten kroonlijst op klossen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek