Pastorie van 1636

Tekst van Pastorie van de Sint-Pietersbandenparochie met tuin (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/43109)

Ommuurde pastorie. Dubbelhuis met twee verdiepingen en zadeldak; voorgevel met bouwopschrift "ANNO 1636". Traditionele bak- en zandsteenbouw. Middentravee bekroond met een getrapt dakvenster. Op de bovenverdieping, behouden rechthoekige vensters met dubbele ontlastingsboog wijzend op de oorspronkelijke kruisvensters. Zijgevels voorzien van schouderstukken.

Verbouwingen en aanpassingen uit midden 18de eeuw, onder meer de steekboogdeuromlijsting met tussendorpel en een met provinciale Louis XV-ornamenten versierde sluitsteen.

Omheiningsmuur voorzien van een zandstenen rondbooginrijpoort.