Winkelhuis in Louis-Philippestijl

Tekst van Winkelhuis in Louis-Philippestijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4306)

Diephuis van drie traveeën op drie bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (pannen), vermoedelijk met oudere kern. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, waarvoor bouwtoelating van 1855 (opdrachtgever P. Peppe). Verdiepingen gemarkeerd door hoekpilasters met verdiepte schachten. Speciaal gemarkeerde middentravee: rechthoekige loggia op de bel-etage en meer versierde vensteromlijsting met uitgewerkte sleutel onder een decoratieve waterlijst op de derde bouwlaag; topbekroning door middel van een eenvoudige dakkapel (zadeldak) met fraaie raamindeling. Rechthoekige vensters met leuningen. Kroonlijst met tandlijst op modillons. Verbouwde begane grond.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek