Stadswoning met barokpoort

Tekst van Traditioneel breedhuis met barokpoort (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4290)

Gecementeerde lijstgevel van vier traveeën en drie bouwlagen met pseudo-mansardedak (kunstleien). Muurankers met gekrulde spie getuigen van een oude kern, verbouwd en aangepast in de 19de eeuw en tevens voorzien van een kroonlijst met tandlijst en klossen (1881, in opdracht van de heer Ratinckx-Key, kroonlijst i.p.v. "drie vlaamse ramen puntgevels".

Merkwaardige barokpoort uit de tweede helft van de 17de eeuw bleef behouden: geblokte rondboog gevat in gelede omlijsting voorzien van plastische sluitsteen, imposten en neuten met geprofileerde omlijsting; gekorniste en gebogen druiplijst met gestrekte uiteinden. Bovenlichten uitgewerkt als bolkozijnen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek