Swert Lam

Voormalig huis zogenaamd "Swert Lam" (1540). Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen, met zadeldak (Vlaamse pannen). Bak- en zandstenen trapgevel in traditionele stijl, 1671 gedateerd door middel van muurankers. Aangepaste bovenvensters: weggebroken stenen kruisen, toegevoegde arduinen latei en doorlopende lekdrempels. Ruw herstelde top met speklagen en waterlijsten en vrijwel intacte muuropeningen waarvan het rondboogvormig middenluik gekoppeld is met de zijvensters. Volledig verbouwde benedenverdieping. Vormt eenheid met nummers 21-25, 27 en 31.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek