Hoeve van Reinegom

Middelgrote hoeve "Hoeve van Reinegom" of "Hof van Stackenberg". Hoeve met aanhorigheden rondom het rechthoekige binnenhof.

Boerenburgerhuis gedateerd 1724, gewijzigd en gecementeerd tijdens 19de en 20ste eeuw, aanpalende blinde puntgevel en bijbouw; aan de erfzijde, fraaie laat-18de-eeuwse zandstenen deuromlijsting met classicistische inslag.

Schuur gedagtekend 1734; rondboogdeuren voorzien van zandstenen imposten en sluitsteen. Sporen van rondboogdeuren, volledig uitgevoerd in zandsteen in de stallingsvleugel.

Geteisterd door brand in 1966-67.

Op het erf, waterput gedateerd 1764.