Het Lammeken

Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Krulgevel in laatbarokstijl met gereinigd zandstenen parement, circa 1700 te dateren, met enkele latere verbouwingen van baksteen en arduin. Muurankers met krulmotief. Rechthoekige vensters met arduinen latei en lekdrempel (verbouwingen van stenen kruiskozijnen); bakstenen ontlastingsboog. Tweeledige top sterk gemarkeerd door geprofileerde druiplijsten en bekroond door driehoekig fronton. In onderste geleding, rondboogvenster met flankerende kloosterkozijnen met dichtgemetselde bovenlichten. Rechthoekig venster van de tweede topgeleding in portiekomlijsting met Ionische pilasters en gebogen en gekornist fronton. Dakgebint uit de 17de tot 18de eeuw. Benedenverdieping verbouwd tot breed winkelraam in arduinen omlijsting.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek