Gouden Duyve

Breedhuis van zes traveeën en drie verdiepingen onder zadeldak (Vlaamse pannen), met oude kern; derde verdieping opgetrokken in 1830, en nog later voorzien van een fraaie houten winkelpui. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel voorzien van muurankers met krulmotief (eerste en tweede bouwlaag). Rechthoekige vensters met lekdrempels.

Merkwaardige poortomlijsting van beschilderde blauwe hardsteen, uitgevoerd in laatbarokstijl in de eerste helft van de 18de eeuw: kwarthol geprofileerde rondbooglijst met sleutel, op meer uitgewerkte stijlen gevat tussen imposten en neuten; gestrekte tussendorpel en recente beglazing in het bovenlicht.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1830 Modern Archief 561/2.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek