Pastorie

Tekst van Pastorie Sint-Kwintensparochie (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/42626)

Naast de kerk gelegen, merkwaardig dubbelhuis met twee verdiepingen en gebogen bedaking, blijkbaar opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw.

De bakstenen constructie wordt verfraaid met regelmatige hoekkettingen van zandsteen en met van Franse voegen voorziene pilasters die de gevel ritmeren en het classicistisch entablement en driehoekig fronton dragen; laatstgenoemde is verrijkt met verheven stucwerk en een oculus. Rechthoekige vensters met geprofileerde omlijsting en sluitsteen; gelijksoortige deur gemarkeerd door een kroonlijst.