Hoekhuis

Hoekhuis van drie en vier traveeën en twee verdiepingen onder zadeldak (mechanische pannen), in de tweede helft van de 16de eeuw of de eerste helft van de 17de eeuw te dateren.

Aangepaste en gecementeerde gevels (baksteen ?) met bewaarde muurankers. Ten zuiden: tuitgevel (verbouwde trapgevel?) met aangepaste rechthoekige vensters met lekdrempels; in oostgevel: verhoogde derde travee als getrapt dakvenster met schouderstukken en rechthoekig venster met kwartholprofiel aan dagkanten. Verbouwde pui met merkwaardig, oorspronkelijk en voor Antwerpen uniek hoekportaal: twee rechthoekige op elkaar gestelde deuren met getralied bovenlicht boven middenkalf op consoles; behouden waterlijsten. Achteruitwijkende en schuin geplaatste ingangsdeur. Noordelijke scheimuur: bakstenen trapgevel.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek