Tekst van Winkelhuis in neotraditionele stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4237)

Vormt ook architectonische eenheid met nummer 2 en Gorterstraat nummer 1-3. Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), 1883 gedateerd op gevelsteen.

Neogotische baksteenbouw verrijkt met natuursteen en voorzien van een arduinen plint met geprofileerde afzetting. Bovenverdieping kragen lichtjes uit op bogenfries, gesteund door karbeeltjes; verder horizontaal geritmeerd door speklagen, gekorniste doorgetrokken lekdrempels en kordons. Bredere, licht wijkende middentravee met tweelichtsvenster, voortgezet in de top. Vrij smalle rechthoekige vensters met ontlastingsbogen. Rechthoekige deuren met middenkalven op consoles.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek