Lijstgevel

Tekst van Neoclassicistisch burgerhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4224)

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel van vier traveeën en drie bouwlagen, uit het tweede kwart van de 19de eeuw. Travee links behandeld als licht vooruitspringend risaliet, waarschijnlijk wijzend op oorspronkelijke deurtravee. Rechthoekige vensters, op tweede verdieping gevat in geprofileerde omlijsting met doorgetrokken lekdrempels, op de derde verdieping, lekdrempels op consoles; gietijzeren leuningen. Gekorniste kroonlijst met tandlijst en modillons. Benedenverdieping in 1891 bekleed met twee klassieke houten winkelpuien.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1891#577; architect S. Van Besten.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek