Langshuis

Tekst van Classicistische burgerhuizen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/42193)

Blijkbaar één ouder langshuis met vier verdiepingen dat begin 18de eeuw onderverdeeld werd in twee woningen en aangepast.

Nummer 30. Vrij sobere gevel uit de eerste helft van de 18de eeuw bekroond met een driehoekig fronton met oculus; rechthoekige vensters. Vernieuwde onderbouw met arduinen bekleding in Lodewijk XV-stijl(?).

Nummer 31. Lodewijk XIV-pilastergevel uit het tweede-derde kwart van de 18de eeuw met een van rondvenster en siervazen voorzien fronton; kolossale orde over de derde en vierde verdieping; geometrisch versierde muurvakken onder de rechthoekige vensters. Grondig gerestaureerde, met arduin beklede benedenverdieping. Oorspronkelijk volledig bepleisterd.

Auteurs:  Van Aerschot, Suzanne; de Crombrugghe, Anne; Sansen, Hadewych; Vanhove, Jacqueline