Sint-Ivocollege

In 1483 gesticht door R. Vanden Poele ten gunste van de studenten "in utriusque juris".

In 1775-1776, wederopbouw in classicistische stijl door J.A. Hustin. Ruim, twee verdiepingen hoog gebouw afgedekt met een mansardedak. Verhoogde begane grond op sokkel van kalkzandsteen. Pilastergevel afgezet met een cordon en kroonlijst. Vrij sober gehouden gevel voorzien van rechthoekige vensters met kalkzandstenen omlijsting en sluitsteen. Meer uitgewerkte middentravee: geïncurveerde en met Franse voegen versierde wand voorzien van de geprofileerde poortomlijsting; festoenen en lamberkijnen verfraaien het veld onder het met laat-rocaillemotieven omringde bovenvenster.

Restauratie en aanpassing na de brand van 1914. Heden Academie voor Schone Kunsten.