Aulnecollege

Voormalig refugium van de cisterciënzerabdij, circa 1627 gebruikt als tehuis voor de studenten van de kloostergemeenschap. Aanpassingen en nieuwbouw in de loop van het tweede kwart van de 17de eeuw. Opgeheven in 1797 en onderverdeeld in privéwoningen. Sinds 1857, Amerikaans college.

Laatgotische onderbouw van de voorgevel en poort (circa 1540). Overigens heropgericht in classicistische stijl einde 18de eeuw. Uitbreiding in neogotische stijl tijdens de 19de eeuw (kapel en linkervleugel). Achteraan in de tuin, kapel (of paviljoen) in régencestijl uit midden 18de eeuw met van stucwerk voorziene gevels.