Classicistisch huis

Eertijds drie huizen "Leliënborch", "Zoeten Naem Jhesus" en "Oude Wage" of "Gulden Voet".

Classicistisch breedhuis van vijf traveeën en drie verdiepingen met schilddak (kunstleien, nok parallel aan de straat), uit het vierde kwart van de 18de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met rechthoekige vensters met lekdrempels, gevat in een omlijsting van platte banden. Gevelbeëindiging door middel van kroonlijst op brede klossen, waaronder trigliefen met guttae, onderling verbonden door gelede architraaf. Twee merkwaardige blauwe hardstenen poorten in Lodewijk XVI-stijl uit het vierde kwart van de 18de eeuw: rondboogvormige geprofileerde omlijsting met bewerkte sleutel, imposten en rechtstanden op vlakke neuten, gevat in een rechthoek van platte banden versierd met parellijst; zwikken verfraaid met festoenen; geheel bekroond door een gestrekte druiplijst met eierlijst. Verder storend gewijzigde benedenverdieping.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek