Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Tekst van Burgerhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4191)

Enkelhuis met drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat) uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel in neoclassicistische stijl, op geprofileerde arduinen plint met keldermond. Rechthoekige vensters met doorlopende lekdrempels en penanten uitgewerkt als Toscaanse pilasters. Fries bezet met rozetten en kroonlijst op klossen. Rechthoekige deur in gedeeltelijke riemomlijsting, hetgeen wordt herhaald voor de vensters van de begane grond.

• Bouwaanvraag voor de eerste en tweede bouwlaag in 1894; architect E. Dieltiëns voor Philippe Van Bavel; Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1894#367.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek